Despre "Protein Skimmer"

Rolul si importanta “Protein Skimmerului” in acvariile de apa sarata

Rol: 

                Filtrarea apei prin eliminarea substantelor  organice, inclusiv a proteinele și aminoacizilor. 

Cum:

                 Utilizând polaritatea electrica a proteinei. Datorita încarcaturii electrice a proteinelor integrale/intrinseci, proteinele continute de apa sunt fie respinse, fie atrase de suprafata de contact aer / apa.  Aceste molecule pot fi descrise ca hidrofobe (cum ar fi grăsimi sau uleiuri) sau hidrofile (cum ar fi sarea, zahărul, amoniacul, majoritatea aminoacizilor , si majoritatea compusilor anorganici). Cu toate acestea, unele molecule organice mai mari pot avea atat portiuni hidrofobe, cat și hidrofile. Aceste molecule sunt numite amfipatice sau amfifilice. Protein Skimmerul functioneaza prin generarea unei suprafete mari de contact aer / apa, în special prin injectarea unui număr mare de bule în coloana de apa. În general, cu cat sunt mai mici bulele, cu atât este mai eficienta să se deplaseze proteina, deoarece suprafata bulelor mici care ocupă același volum este mult mai mare decât același volum de bule mai mari. 

Un număr mare de bule mici prezintă o suprafata de contact enormă de aer / apa pentru moleculele organice hidrofobe si moleculele organice amfipatice care se colectează pe suprafața bulei (suprafata aer / apa). Miscarea apei accelereaza difuzia moleculelor organice, la care adera în mod eficient mai multe molecule organice la suprafata de contact aer / apa și permite moleculelor organice să se acumuleze pe suprafața bulelor de aer. Acest proces continua pana cand interfata este saturata, cu excepția cazului în care bulele sunt îndepartate din apa sau implodeaza, caz în care moleculele acumulate se eliberează înapoi în coloana de apa. 

                  Cu toate acestea, este important de observat ca expunerea ulterioară a unei bule de aer saturat la moleculele organice poate continua să determine schimbari, deoarece compusii care se leagă mai puternic pot înlocui acele molecule cu o legare mai slabă care s-au acumulat deja pe interfata. Desi unii acvaristi cred că marirea timpului de contact (sau dwell time) este întotdeauna bun, este incorect să pretindem ca este întotdeauna mai bine sa marim timpul de contact dintre bule și apa din acvariu in detrimentul  ratiei aer/apa. Este mult mai esential  ca  raportul  aer/apa sa fie unul bine calculat. Pe masura ce bulele cresc aproape de partea superioara a coloanei de apa, ele devin mai dense, apa începe să se scurga, si se creaza spuma care va purta moleculele organice în cupa de colectoare,  ca de alfel  si orice alta molecula anorganica care s-ar fi legat de moleculele organice.

Importanta: 

                    Protein Skimmerul  este cu siguranta cel mai important element al sistemului de filtrare al unui bazin de apa sarata. Actioneaza preventiv, in sensul ca indeparteaza resturile organice inainte ca ele sa intre in procesul de descompunere, reducand astfel foarte mult masa biodegradabila din bazin. Pe langa filtrarea fizico-mecanica,  asigura si pastrarea pana la nivel de saturatie a  oxigenului dizolvat in apa, parametru foarte important avand in vedere ca solubilitatea oxigenului in apa sarata la 25C este de numai  6,7 ml/l.

Reactorul de Calciu

Rolul si importanta Reactorului de Calciu in acvariile de recif

I’m a wholesale inquiries section. I’m a great place to inform other retailers about how they can sell your stunning products. Use plain language and give as much information as possible in order to promote your business and take it to the next level!

 

I'm the second paragraph in your wholesale inquiries section. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add details about your policy and make changes to the font. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Follow

Contact

contact@reefunion.ro​

004 0745 342 843

Address

Sos. Cotroceni  12 

Sector 6 - Bucuresti